Herdenken met het thema 'Hou me vast'

Iedereen heeft eigen herinneringen aan een overleden dierbare. Herinneringen om te koesteren, want hierdoor blijft onze dierbare dichtbij. Een foto, een plaats, een bepaalde geur of dat ene muziekje; alles kan helpen om de herinnering levend te houden. Ook wij dragen daar graag ons steentje aan bij en verzorgden daarom twee herdenkingsbijeenkomsten voor nabestaanden, die in de afgelopen periode een dierbare verloren van wie wij de uitvaart mochten verzorgen. Tijdens deze bijeenkomsten, dit jaar op zaterdagavond 11 en 18 november, boden wij deze genodigde nabestaanden in ons uitvaartcentrum in Bladel ruimte voor troost en voor het delen van dierbare herinneringen.

Sfeervol samenzijn

We herdachten de overleden dierbaren met het thema 'Hou me vast', dat symbool staat voor het vasthouden van herinneringen en liefde. Er waren o.a. troostende woorden te beluisteren over hoop. De muzikale omlijsting door het Kempisch Kamerkoor en door Paul en Jinte van der Heijden op respectievelijk marimba en dwarsfluit was sfeervol en gepast. De muziekkeuze varieerde van een uitvoering van het eigentijdse 'Hou me vast' van Volumia door Paul en Jinte van der Heijden tot het meer klassieke 'Sure on this shining night' door het Kempisch Kamerkoor onder leiding van Cees Wouters.

'Tastbaar in alles, zoals een roos'

Tijdens de herdenking werden de namen genoemd van de overleden dierbaren, met daarbij ruimte voor eigen gedachten en herinneringen van de nabestaanden. Na afloop was er gelegenheid om samen na te praten onder het genot van een drankje. Iedereen vertrok daarna met een mooie roos, als herinnering aan de troostende woorden tijdens het begin- en eindgedicht:

'Hou me gewoon nog even vast
Tastbaar in alles,
zoals een roos
want nu ik er niet meer ben
zal ik er zijn voor jou
nu, op dit moment.'

Verdriet verzachten

Wij kijken met een goed gevoel terug op deze sfeervolle avonden en hopen dat we het verdriet van de vele nabestaanden op deze manier wat konden verzachten.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.