Van den Berk uitvaartzorg

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan a.u.b. vrijblijvend contact met ons op

BGNU en Keurmerk

Wat is de BGNU?

BGNU is de afkorting van “Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen”. Het is de organisatie waarin kwaliteitsgerichte uitvaartondernemers samenwerken aan een gezonde bedrijfstak. De vereniging vertegenwoordigt een overtuigende meerderheid van de branche door het aantal ondernemingen dat lid is en het deel van de uitvaartverzorgingsmarkt dat haar leden samen verzorgt.

Meer informatie vindt u op bgnu.nl.

Wat is het Keurmerk Uitvaartzorg

BGNU-uitvaartondernemingen zijn gecertificeerd met het Keurmerk Uitvaartzorg. Waarom vinden wij dit belangrijk?

Er is in Nederland een groot aanbod aan uitvaartverzorgers. Het is geen beschermd beroep: iedereen mag zich uitvaartondernemer noemen. Dat brengt risico’s met zich mee.

Als u plotseling een uitvaart moet regelen, krijgt u te maken met een groot aantal keuzes en kan er helaas ook veel mis gaan. Niemand zit te wachten op nare herinneringen aan het afscheid van een dierbare. Het is ontzettend belangrijk dat u kunt vertrouwen op de ervaring, opleiding en service van een goede uitvaartverzorger. Door ons Keurmerk Uitvaartzorg bent u verzekerd van de volgende punten:

  • Het vastleggen van heldere afspraken over de uitvoering van de uitvaart
  • Binnen een dag een duidelijke kostenbegroting
  • Een soepele organisatie van de uitvaart door een goed opgeleide kracht.
  • Een uitvaartverzorger die echt met u meedenkt en openstaat voor uw feedback
  • Een extra veilig idee: mocht er toch een klacht of geschil ontstaan, dan kunt u terecht bij de Ombudsman Uitvaartwezen. In de meeste gevallen wordt hiermee een gerechtelijke procedure voorkomen, wat u een hoop kosten kan schelen.