Van den Berk uitvaartzorg

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan a.u.b. vrijblijvend contact met ons op

Rouwverwerking

Hoe lang duurt een rouwproces?

Over de duur van het rouwproces is weinig zinnigs te zeggen. Het varieert van enkele dagen tot jarenlang.
Veel mensen verwachten dat een rouwende er na vier tot zes maanden ‘wel overheen’ is, maar het gemis wordt dan meestal juist sterker.

Een verlies is verwerkt als iemand er af en toe aan denkt, maar het verdriet zijn leven niet langer beheerst. Er bestaan geen regels voor hoe iemand die gemoedstoestand bereikt. De wetenschap heeft lang beweerd dat het verwerken volgens bepaalde regels verloopt. Daar zijn we vanaf. Mensen reageren heel verschillend en hebben meer of minder tijd nodig voor het rouwproces van het verlies.

Waar kan ik met mijn verdriet heen?

Na de uitvaart begint voor de nabestaanden vaak de moeilijkste periode: het verwerken van het verlies. Iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. In deze moeilijke en emotionele periode zijn we er ook voor u. We komen na de uitvaart op bezoek om te vragen waarmee we u kunnen helpen of adviseren. Mocht u nog vragen hebben, dan beantwoorden we die. We geven praktische hulp en verwijzen u zo nodig door naar professionele organisaties.